***************

Postjakt rundt «Brumundhotellet», sætertun og store multemyrer

20. juni 2017, kl. 21:40 av Stein Arne

Startklare

Ukens bedrift o-løp ble arrangert «sentralt» i Hamar kommune, ved Brumundkampen i Vang. Den ligger ca midt i Hamar kommune målt fra Stangebrua i sør og Raudfjellet i nord. Samlingsplassen var øst på Brumund sæter, ved Meierivegen. Opp til start ble det litt motbakke og grei oppvarming for de fleste, før løperne satte kursen mot de første potene i skrålia og noen diffuse myrer. Allerede her var det flere som var litt på «bærtur» men det var bare «multeblomster å finne», men etter noe rundt om kring dukket posten opp.

Finner man ikke poste med en gang og man tror man er i nærheten? Er det bare å lete ….. og kanskje var det der man nesten var første gangen.

Flere av løypene kom i kontakt med en del små og store, litt bløte og diffuse myrer. Nøyaktig kurs, lese høyedrag og ha kontroll på de mange hyttene var det som skulle til, med det var ikke like lett når man ble «litt satt ut» av multemyrer og fin utsikt.

Registrering

Starttider

 

 

 

 

 

 

 

Utsikt fra start

Studerer strekket til første post

 

 

 

 

 

 

 

Multeblomster, «lagt ute i langløypa»

Mot mål

 

 

 

 

 

 

 

«Brumundhotellet»:  Sist på 1800-tallet – Etter det ble vedtatt nye skogbrannregler for Vang og Furnes almenning, besluttet styret å holde fast skogbrannvakt på Brumund i sommertiden. Ei hytte ble kjøpt inn, flyttet opp til daværende fjellveg, og det ble lagt inn telefon og kjøp inn kikkert. Hytta fungerte også som hytte for bomvakt for fjellvegen og som kvilested. Stede ble populært kalt «Brumundhotellet»
Les mer her

Målstempling

Nrk`s deltaker studerer tider

 

 

 

 

 

 

 

 

Neste uke er det «fartsterreng»uten «gåbakker», samlingsplass på «flystipa i Løten»

Arrangementer